Circuit 10 nopti/11 zile SRI LANKA | 1430 euro/pers | Agentie de turism Constanta

O destinatie tropicala fascinanta

Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism Constanta

Circuit 10 nopti/11 zile SRI LANKA | 1430 euro/pers | Agentie de turism Constanta

Colombo – Pinnawela – Dambulla – Sigiriya – Kandy – gradina botanica Peradeniya – Nuwara Eliya – Ella – Parcul National Yala – Galle – Ahungalla (minisejur all inclusive la plaja)
 • plecare 24.11-04.12.2019
 • zbor Qatar
 • plecare din Bucuresti

Servicii incluse:

 • transport cu avionul Bucuresti-Colombo-Bucuresti cu compania Qatar Airways, via Doha
 • 10 nopti cazare, astfel:
  • 1 noapte cu mic dejun si 1 noapte cu demipensiune in Wattala la hotel de 4*
  • 2 nopti cu demipensiune in Habarana la hotel de 4*
  • 1 noapte cu demipensiune in Kandy la hotel de 4*
  • 1 noapte cu demipensiune in Nuwara Eliya la hotel de 4*
  • 2 nopti cu demipensiune langa Parcul National Yala la hotel de 4*
  • 2 nopti cu All Inclusive la hotel 5* in Ahungalla (hotel Riu Sri Lanka sau similar)
 • transferuri aeroport hotel aeroport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat
 • vizitele si excursiile mentionate in program:
  • tur de oras in Colombo
  • adapostul pentru elefanfi Pinnawela
  • templul Dambulla
  • fortareata Sigirya
  • gradina de mirodenii in Matale
  • templul dintelui in Kandy
  • gradina botanica Peradeniya
  • tur de oras in Nuwara Eliya
  • valea Ella
  • Parcul National Yala
  • tur de oras Galle
 • biletele de intrare la obiectivele turistice: adapostul Pinnawela, templul Dambulla, fortareata Sigiriya, templul Kandy, spectacol traditional in Kandy, gradina botanica Peradeniya, doua sesiuni de safari in Parcul National Yala
 • ghid local pentru intreg circuitul
 • insotitor roman de grup
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse:

 • taxa de viza: 45 USD/ persoana (se achita la agentie pentru aplicatii online sau, in caz contrar, la intrarea in Sri Lanka
 • alte mese decat cele mentionate in program
 • bauturile la mese
 • excursiile optionale (Parcul National Minneriya, vizita unui sat traditional, templul Kataragama, croaziera pentru observarea balenelor)
 • asigurarea medicala, obligatorie
 • asigurarea storno (recomandata, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice)
 • bacsisurile pentru soferi si ghizi locali se practica, aprox. 50 USD/ persoana

 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1 (24.11): BUCURESTI – COLOMBO
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 10:15 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar
Airways spre Doha. Sosire in Doha la ora locala 18:00 si decolare spre Colombo la ora 19:30. Aterizare in Colombo la ora
locala 02:55 (noaptea de 24/25.11), transfer si cazare la hotel Pegasus Reef 4* sau similar in Wattala (durata transferului
este de 30 minute).

Ziua 2 (25.11): TUR DE ORAS COLOMBO
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun la hotel. Dupa amiaza vom face un tur de oras al capitalei statului Sri Lanka. Vom vizita zona comerciala a fortului numita asa deoarece atat olandezii, cat si englezii au avut un fort in aceasta zona. Vom trece prin Pettah, un bazar oriental aglomerat, unde se afla si un templu hindus cu elaborate dantelarii sculptate in piatra. Vom vedea biserica Olandeza Wolfendhal ce dateaza din anul 1749, tribunalul, zona rezidentiala verde si linistita Cinnamon Gardens, Piata Independentei si centrul modern de afaceri BMICH. Cina si cazare la hotel Pegasus Reef 4* sau similar.

Ziua 3 (26.11): COLOMBO – PINNAWELA – TEMPLUL DAMBULLA – HABARANA (190 km)
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun la hotel si plecare spre Pinnawela unde vom vizita adapostul pentru elefanti. Infiintat in 1975 in scop turistic, adapostul a devenit o poveste de succes datorita programului de imperechere a elefantilor in captivitate. In prezent, in adapost traiesc peste 40 de elefanti, iar vizita aici este o experienta ce nu trebuie ratata. Continuam calatoria spre templul budist de la Dambulla, patrimoniu UNESCO. Situat la inaltimea stancilor care se ivesc din jungla, Dambulla este un complex de pesteri in care a fost amenajat un templu dedicat lui Buddha. In aceste pesteri putem admira statui gigantice ale lui Buddha si picturi murale care dateaza de la inceputul erei noastre. Transfer la hotel in Habarana; cina si cazare la hotel Sungreen Resort 4* sau similar.

Ziua 4 (27.11): OPTIONAL, PARCUL NATIONAL MINERIYA SI VIZITA UNUI SAT TRADITIONALCircuit, Sri Lanka, Agentie de turism Constanta
Mic dejun. Azi va propunem doua vizite optionale: un safari in Parcul National Minneriya si o vizita intr-un sat traditional. Parcul National Minneriya adaposteste aproximativ 200 elefanti, bivoli, mistreti, cerbi, caprioare, ursi, crocodili si diverse specii de amfibieni si este locul ideal pentru a vedea aceste animale in salbaticie. Parcul acopera o suprafata de 89 km2 si este dominat de lacul artificial cu acelasi nume construit de o civilizatie straveche in sec al II-lea d.Hr. Dupa amiaza va propunem o activitate optionala, o experienta culturala autentica: vizita unui sat traditional care a ramas neschimbat de-a lungul timpului. Oamenii traiesc simplu, in armonie cu natura, in fiecare anotimp. Putem observa activitatile domestice ale satenilor, tiparul lor cultural dar si lucrarile agricole. Vom vizita o casa si daca doriti puteti servi un pranz simplu, cu orez si curry. Cina si cazare la hotel Sungreen Resort 4* in Habarana sau similar.

Ziua 5 (28.11): SIGIRIYA – MATALE – KANDY (100 km)
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun. Azi vom pleca spre Sigiriya, celebra “fortareata a cerului” din sec. al V-lea, probabil cea mai renumita atractie turistica din Sri Lanka. Sigiriya este denumita si “stanca leului” datorita leului gigantic care strajuia in trecut intrarea in fortareata. Fortareata, construita de regele Kasyapa in sec. al V-lea, se afla in varful stancii de granit rosu, abrupta si inalta de aprox. 150 m. Stanca domina intregul peisaj si contrasteaza cu verdeata junglei tropicale din jurul sau. In varful stancii vom vedea ruinele palatului fortificat, cu cladiri, bazine si sculpturi (ascensiunea pana in varful stancii se face pe scari si presupune un efort fizic intens). Plecam spre Matale unde vom vizita o gradina de mirodenii.

De asemenea, in drum spre Kandy vom vizita o fabrica de batik unde veti putea observa o gama larga de tesaturi cu modele elaborate. Dupa o ora vom ajunge in Kandy, tinutul dealurilor, ultima capitala a regilor sinhalezi si patrimoniu UNESCO. Kandy este un exemplu al influentei budiste in Sri Lanka, templele si manastirile pastrand vii traditiile budiste. In Kandy vom vizita Templul Dintelui Sfant care dateaza din sec al IV-lea d.Hr; templul poarta acest nume datorita unui dinte de-al lui Buddha, pe care il adaposteste. Acest dinte a jucat un rol important in istoria tarii deoarece exista credinta ca cel care detinea dintele detinea si puterea de a guverna tara. Seara, vom participa la un spectacol cultural cu dansuri traditionale din Sri Lanka, specifice diverselor ritualuri si ceremonii traditionale vechi de secole. Cina si cazare la hotel Randholee Resort 4* sau similar.

Ziua 6 (29.11): KANDY – GRADINA BOTANICA REGALA PERADENIYA – NUWARA ELIYA (80 km)
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun. Dimineata vom vizita gradina botanica Peradeniya, situata la 15 minute distanta de Kandy. Gradina are o suprafata de 147 acri si a fost infiintata in 1374 ca loc de placere al regilor din Kandy. Gradina contine mai mult de 5000 de specii de plante si arbori, dintre care unele sunt specii rare sau endemice din zone tropicale. Nu ratati casa orhideelor, unul din locurile preferate de turisti. Transfer la Nuwara Eliya unde vom ajunge dupa aproximativ trei ore.

Nuwara Eliya, numit “Mica Anglie” este un frumos oras situat in centrul regiunii unde se cultiva faimosul ceai de Ceylon. La Nuwara Eliya, colonistii britanici si-au construit case identice cu cele din zona rurala englezeasca. Dupa sosire, vom face un tur de oras in Nuwara Eliya si vom observa influentele britanice, casele semanand cu celebrele cottage englezesti. Nuwara Eliya este cel mai racoros loc din tara, iar vremea este similara unei zile de primavara din Anglia. Tot in aceasta zi vom vizita si o frabrica de ceai. Cina si cazare la hotel Araliya Green Hills 4* sau similar.

Ziua 7 (30.11): NUWARA ELIYA – ELLA – PARCUL NATIONAL YALA (150 km)
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun la hotel. Plecare spre Parcul National Yala. In drum spre parc ne vom opri pentru o vizita in regiunea muntoasa
Ella, unde vom putea admira privelistile oferite de valea Ella, lantul muntos Kataragama, cascada Ravana Ella si monumentul Randeniwela ridicat dupa razboiul cu portughezii din 1630. Sosire si cazare la EKHO Safari Hotel 4* sau similar situat intr-un cadru pitoresc, pe malul lacului Tissa. Dupa amiaza vom face o sesiune de safari in Parcul National Yala. Parcul are o suprafata de 378 mile, a fost infiintat in anul 1938 si este cel mai bun loc din Sri Lanka pentru a observa fauna tarii. Printre speciile de animale pe care le putem vedea in parc se afla: elefantul, leopardul, mistretul, bivolul salbatic, crocodilul, paunul si sacalul. Aproximativ 130 de specii de pasari rezidente si migratoare pot fi vazute in parc. Cina si cazare la hotel.

Ziua 8 (01.12): SAFARI IN PARCUL NATIONAL YALA. OPTIONAL, VIZITA LA TEMPLUL KATARAGAMA
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun la hotel. Dimineata vom face o a doua sesiune de safari in Parcul National Yala pentru a ne bucura din nou de spectacolul naturii. Dupa amiaza, timp liber pentru a ne bucura de la piscina hotelului de privelistea oferita de lacul Tissa. Excursie optionala la Templul Kataragama. Acest templu este cel mai important complex religios din sudul tarii si este dedicat gardianului Kataragama, o zeitate importanta pentru budistii din Sri Lanka, si zeului hindus al razboiului – Murugan.
Kataragama este unul dintre putinele locuri din Sri Lanka venerat de adepti ai mai multor religii, inclusiv musulmani si
vedda. Cina si cazare la hotel.

Ziua 9 (02.12): PARCUL YALA – GALLE – AHUNGALLA (195 km)
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun. Plecare spre Galle, cel mai important port al tarii pana la infiintarea portului din Colombo. Galle a fost identificat ca fiind orasul ‘Tarshis’ din Biblie; orasul a fost capturat de portughezi in 1587, de olandezi in 1640 si de englezi in 1796. Majoritatea cladirilor existente dateaza din perioada olandeza, bastioanele purtand si astazi nume olandeze. Galle este renumit pentru traditiile artizanale specifice: productia de dantela,  sculptura in abanos, taiere si slefuire a pietrelor pretioase. Sosire la Ahungalla, pe malul marii si cazare in regim All Inclusive la hotelul RIU SRI LANKA 5* sau similar.

Ziua 10 (03.12): OPTIONAL, CROAZIERA PE MARE PENTRU OBSERVAREA BALENELOR
Circuit, Sri Lanka, Agentie de turism ConstantaMic dejun. Timp liber pentru relaxare si odihna pe malul marii, in regim All Inclusive sau optional, croziera pe mare. Plecarea pentru aceasta activitate optionala memorabila va avea loc dimineata devreme. Sri Lanka este o destinatie recunoscuta
de iubitorii de natura ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa balene. Va veti aventura pana la 60
de kilometri in larg, in cautarea terenurilor de joaca ale acestor giganti jucausi. Balenele care elimina apa prin orificiul prin care respira, aflat pe capul acestora reprezinta un spectacol de neuitat al naturii. Mirissa, aflat pe coasta de sud in Sri Lanka este locul unde puteti observa balenele albastre-pigmeu intre lunile decembrie-martie, de dimensiuni ce nu
depasesc 25 metri. Intoarcere la hotel.

Ziua 11 (04.12): COLOMBO – DOHA – BUCURESTI
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme plecare de la hotel pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways spre Doha cu decolare la ora 10:50. Aterizare in Doha la ora 13:55. Decolare din Doha la ora 16:10, sosire in Bucuresti la ora 20:30.