Berlin

Descopera orasul BERLIN!

berlin, agentie de turism

Berlin

Berlin este un oraş demn de un city break al iubitorilor de cultură şi istorie. Cu un trecut tumultos, oraşul german ne atrage azi cu numeroase urme ale evenimentelor care l-au marcat. Acestea pot fi descoperite atât în muzee locale, cât şi la fiecare colţişor de stradă.

poarta brandenburg, berlin, agentie de turism

 

Poarta Brandenburg este un loc de renume mondial pe care trebuie să-l vizitezi. Situată la capătul de est la Parcului Tiergarten, are peste 20 m înălțime și reprezintă o amintire a împărțirii Berlinului.

Este construită în secolul 18 in stil arhitectural neoclasic, cu douăsprezece coloane masive și înalte.

 

 

zidul berlinului, berlin, agentie de turism

Zidul Berlinului, un simbol al Războiului Rece, a fost construit, inițial, pe 13 august 1961. A fost demolat în săptămânile de după 9 noiembrie 1989.

Parte a Cortinei de Fier, Zidul Berlinului a fost cea mai cunoscută parte a frontierelor RDG-ului.

Muzeul Pergamon este situat pe Insula Muzeelor din Berlin. A fost construit între anii 1910 și 1930Pergamon adăpostește colecții de artă monumentală, în mărime naturală, precum Altarul Pergamon, Poarta Pieței din Milet și Poarta lui Ishtar.

Muzeul este împărțit în trei zone distincte, care oferă diferite colecții și expoziții.

palatul charlottenburg, berlin, agentie de turism

Palatul Charlottenburg este un palat in stil baroc ce dateaza de la inceputul secolului al 18-lea. Cladirea a ars din temelii in timpul celui de-al doilea razboi mondial insa a fost complet reconstruita.

Charlottenburg este cel mai mare palat din Berlin.

Memorialul Holocaustului a fost ridicat la 60 de ani după tristele evenimente petrecute în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Se află la doar câțiva pași de Poarta Brandenburg și lângă rămășițele bunkerului subteran al lui Hitler. În timp, acesta a devenit un simbol internațional al victimelor războiului ce a ucis milioane de evrei.

berlin, agentie de turism, turnul TV

După o călătorie lungă în istoria Berlinului și Germaniei, Turnul TV oferă o priveliște pe care nu trebuie să o ratați.

Reprezinta un simbol al Berlinului. Turnul TV a fost construit în anul 1969 și are un nucleu rotund, cu o sferă gigantică. Două ascensoare vă duc direct în mijlocul sferei, unde aveți acces la un restaurant rotativ.