Delta Dunarii

delta dunarii, agentie de turism

Delta Dunării

La capătul unui drum ce depăşeşte 2.860 km, Dunărea construieşte la întâlnirea sa cu Marea Neagră Delta Dunarii. Una dintre cele mai frumoase delte din Europa si chiar din lume.

Întinderile de apă şi uscat care s-au format aici conferă condiţii de viaţă bune pentru nenumarate specii de plante şi animale. Iar prin diversitatea impresionantă a habitatelor pe care le găzduieşte constituie un adevărat muzeu al biodiversităţii.

delta dunarii, agentie de turism

 

Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în 1991, fiind clasificată ca rezervație a biosferei la nivel național în România. Dar și ca parc național în taxonomia internațională a IUCN.

Dunărea, ajunsă la Pătlăgeanca se bifurcă: Bratul Chilia și Brațul Tulcea, braț care mai apoi, la Furca Sfântu Gheorghe se desparte în Bratul Sulina și Brațul Sfântu Gheorghe.

 

delta dunarii, agentie de turism

Brațul Chilia, formează granița cu Ucraina, și transportă pe cursul său, de o lungime de 104 km², 60% din apele și aluviunile Dunării.

Brațul Sulina este situat în mijlocul Deltei și, spre deosebire de Chilia, are un curs rectiliniu, fiind permanent dragat pentru navigația vaselor maritime. Are o lungime de 71 km și transportă 18% din volumul de apă al Dunării.

 

 

delta dunarii, agentie de turismCursul Brațului Sfântu Gheorghe se desfășoară pe 112 km, transportând 22% din debitul Dunării. La vărsare formeaza insulele Sacalin considerate un început de deltă secundară.

Flora Deltei este reprezentată în mare parte de o vegetație specifică zonelor umede. Intalnim si păduri de salcie, frasin, arin, plop, care cresc pe grindurile fluviatile, fiind periodic inundate.

 

Delta Dunării conține mai mult de 360 de specii de păsări și 45 de specii de pește de apă dulce. Acesta este locul unde milioane de păsări din diferite colțuri ale Pământului vin să cuibărească.

Speciile majore de pești în cadrul Deltei Dunării sunt știuca și somnul. Fauna deltei este una bogată și variată.

Agentia de turism LOLO Tour te invita sa descoperi minunile Deltei Dunarii!