Papua Noua Guinee

Descopera Papua Noua Guinee - "Ultima necunoscuta"!

papua noua guinee, agentie de turism

Papua Noua Guinee

„Ultima necunoscuta” este supranumele pe care si l-a ales Papua Noua Guinee. Teritoriile sale sunt printre cele mai putin explorate de pe glob, iar triburile, isi pastreaza traditia si nu se lasa influentate de civilizatia occidentala.

papua noua guinee, agentie de turism

Papua Noua Guinee este considerata o Mecca a pasionatilor de scuba diving, care vin „in pelerinaj” cel putin o data in viata sa vada diversitatea ecosistemelor subacvatice de aici.

Fundul marilor e plin de epave, precum Barbarian II, nava scufundata in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, bombardierul Blackjack sau cargoul olandez Jacob.

 

Papua Noua Guinee este oglinda faunei din Australia. Da, exista si canguri! Chiar daca suprafata sa e de 9 ori mai mica decat cea a Australiei. Aici intalnesti cam aceleasi specii de mamifere, sau de pasari. Cadrul natural nu se aseamana cu cel al Australiei, care este arid si plat.

papua noua guinee, agentie de turism

In Papua Noua Guinee exista si relief muntos. Fauna si flora sunt unice in lume, iar clima este umeda.

Junglele sunt cam la fel ca in Asia de Sud-Est, doar animalele ce le populeaza sunt diferite.

 

Cea mai mare diversitate a speciilor incepe sa-si faca prezenta pe la 1500m peste nivelul marii. Stramosii animalelor de astazi s-au mutat aici din zona Australiei in urma cu 5 milioane de ani. Si pentru ca au avut conditii propice, s-au dezvoltat si au evoluat excelent. Pe la 3000 m mai si ninge uneori, iar diminetile sunt destul de reci.

papua noua guinee, agentie de turism

Zona oceanica este populata de un numar dublu de specii fata de numarul de specii din Marea Rosie si de 5 ori mai mare ca in Caraibe.