Există în România o zonă care pur şi simplu îţi taie respiraţia.
Peisajele, oamenii şi tot ce ţine de aceste meleaguri, îţi încântă privirea şi brusc, liniştea îşi găseşte loc în sufletul tău. Uneori e nevoie de simplitate şi întoarcere la origini pentru a-ţi găsi echilibrul. Alteori, e nevoie de o evadare în natură!
Odată ajuns pe meleaguri apusene, vei dori cu siguranţă să te reîntorci. Să te încarci cu „bine”. Iar atunci cand vei fi în mijlocul unei citadele aglomerate, vei închide ochii şi mintea te va trimite către oaza ta de liniste: Apuseni.
Cascada Pişoaia este o splendidă cădere de apă de peste 18 metri înălţime. Este rezervaţie peisagistică, aflată pe un prag stâncos de calcare, înconjurată de o padure de amestec de conifere-foioase.
Apele din zonă sunt bogate în calcar şi dau naştere unor splendide formaţiuni calcaroase, de vârstă paleozoică, ce măresc spectaculozitatea locului. Cascada Pişoaia cunoscută şi sub numele de Cascada de la Vidra se află în comuna Vidra, sat Nemeşti, în apropiere de Mihoiesti – Avram Iancu.
La cinci kilometri de orașul Turda, se află poate cea mai interesantă lume subterană din întreaga Românie – Salina Turda.
În vechea salină din care s-au extras în ultimii 300 de ani sute de mii de vagoane de sare, s-a amenajat o adevărată comunitate în miniatură.
Așezat în sud-estul Munților Apuseni, în bazinul Văii Mogoșului, uitat de lume parcă, se află satul Mogos. Un loc ce se bucură de atingerea divină prin relieful său. „Respiri” natură şi admiri priveliştea desenată perfect.
Tradiţiile românilor sunt comori ce nu ar trebui uitate. Ele sunt ale noastre, ne caracterizează, ne definesc şi prin ele ne simţim mai bogaţi, ne simtim români.
Imaginile au fost realizate de Eduard Gutescu, iar cei pasionaţi de fotografie îl pot întâlni la următorul său workshop.